fbpx

Materiaalinformatie

Wij gebruiken hem bijna 3000 uur per jaar. Maar hoe is de matras opgebouwd en wat zijn al die materiaalkeuzes?

Door onze jarenlange ervaring met slaapcomfort en slaapanalyse willen wij graag deze expertise met u delen.

Wat is latex?

Latex is een synoniem voor rubber. Het wordt als vloeistof gewonnen en verkrijgt door vulkanisatie (uitharding op 115°C) in speciaal ontworpen matrijzen zijn vaste vorm. Het gevulkaniseerde materiaal bestaat uit miljoenen microscopische kleine open cellen die met elkaar verbonden zijn. Zij vormen een netwerk van luchtkamertjes en -kanalen. Dit garandeert een ideale vocht- en warmteregeling.

De latexlaag in de matras bestaat uit 50% natuurlatex en voor 50% uit synthetische latex. Hierdoor is de laag nog veerkrachtiger en duurzamer

Latex biedt tevens een bijzondere veerkracht en puntelasticiteit waardoor de tussenlaag een aangenaam en ondersteunend ligcomfort biedt. De latexlagen zijn voorzien van verticale en dwarse uitsparingen. Zij zorgen enerzijds voor extra ventilatiekracht tot diep in de matras toe. Anderzijds wordt hierdoor de tegendruk die de laag biedt gedifferentieerd over verschillende zones zodat elk lichaamsdeel op een correcte manier gedragen wordt. (bvb. zachter onder de schouders, steviger in de lenden). Door zijn samenstelling is latex bovendien tevens schimmelwerend, bacterievrij en huisstofmijt-resistent..

Wat zijn pocketveren?

De pocketveren kern van de van Cadsand heeft verschillende veren die per stuk verpakt in textielzakjes. De veren zijn cylindrisch of tonvormig en staan op verschillende rijen. Hierdoor is sprake van een uiterst soepel en goed buigbaar vereninterieur met een hoog draagvermogen.
Doordat de veren apart verpakt zijn kan elke veer zicht apart naar het lichaam vormen. Door het hoge draagvermogen kunnen van Cadsand matrassen gewichten tot 140 kg aan.

Wat is HR schuim?

HR schuim of koudschuim is een type polyurethaanschuim, waarvan vaak ten onrechte verondersteld wordt dat bij de fabricage geen hoge reactietemperaturen ontstaan. Dit is onjuist. De term ‘koudschuim’ is afgeleid van de term ‘cold cure moulding’: schuim dat in niet verwarmde vormmallen wordt geproduceerd. De juiste benaming voor koudschuim is eigenlijk High Resilience (HR) schuim, ofwel schuim met hoge veerkracht. Koudschuim of HR schuim heeft van nature een enigszins onregelmatige, open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ademt en goed vocht afvoert. Kuilvorming komt bij koudschuim niet voor. Het materiaal is zeer veerkrachtig, en biedt een hoog comfort gekoppeld aan een lange levensduur. HR schuim is ook vlamvertragend.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een matras?

Als u zicht georiënteerd heeft op onze website, bezoek u dan een van onze dealers bij u in de buurt. Onze dealer zijn zorgvuldig geselecteerd en zijn specialisten in hun vak.

Laat u zich goed voorlichten door de dealer maar bereid u goed voor en stel de nodige vragen. Beschrijf goed u wensen en uw huidige situatie. De dealer gaat, om een goed advies te geven, een profielschets van u maken.

De van Cadsand dealer wilt graag weten op wat voor een bedbodem het matras komt te liggen. Wat de slaaphouding is van u en uw eventuele partner, of uw het warm of koud heeft en of u last heeft van lichamelijkklachten of allergieën.

Deze informatie is van belang bij het kiezen van het juiste type. Heeft u bijvoorbeeld een andere slaaphouding dan die van uw partner, dan zullen er 2 afzonderlijke matrassen geadviseerd worden of te aparte kernen in 1 hoes als u geen naad in het midden wilt.

Als u lichamelijke klachten ervaart is het goed om u te informeren over achteraf aanpasbaarheid van onze matrassen.

Proefliggen

Proefliggen is dus de beste optie om te ervaren wat u in huis haalt. Zonder proefliggen kunt u eigenlijk geen matras kiezen. Ga tijdens het proefliggen in uw natuurlijke slaaphouding liggen dit is de enige manier waarop u zult ervaren hoe het matras op uw slaaphouding reageert.

Wat is Pulselatex?

Sonocore is de nieuwste technologie voor de productie van latex welke wordt gebruikt voor de PULSE latex die van Cadsand gebruikt in de comfortlagen. Door het combineren van nieuwe latex samenstellingsformulering met de gloednieuwe SonoCore technologie, is Pulse de revolutie op latex gebied. De zachtste, meest veerkrachtige, best ventilerende, sterkste en meest duurzame latex ooit gemaakt. Pulse latex heeft daarnaast een perfect gebalanceerd microklimaat en optimale vochtregeling dankzij de uitstekende ventilatie-eigenschappen van de latex structuur.

Wat zijn comfortzone's?

Matrassen beschikken over comfortzones. Dit zijn zones in de matras welke harder of zachter zijn dan de overige delen. Deze zijn voor een optimale lighouding te creëren. De schouder moet namelijk dieper in het matras zakken om een rechte houding te ondersteunen en om druk op de schouder te verlagen. De heupzone is steviger om de zware heupzone niet te diep te laten zakken en de heupen de ruimte te geven. De taille zone zorgt voor een goede opvulling in de onderrug.

Wat is X-air?

Is een 3d laag dat er voor zorgt dat er een lucht laag tussen de comfortlagen ontstaat. Hierdoor wordt warmte en vocht nog sneller afgevoerd. Ideaal voor mensen die veel transpireren.

Wat is Tencel?

De tijk van alle van Cadsand matrassen zijn gemaakt van Tencel. Tecnel is een zeer duurzaam geproduceerde vezel, die nog maar weinig wordt gebruikt in Nederland. Tencel wordt gemaakt van eucalyptus hout en verwerkt tot een zachte, soepel vezel, waardoor de stof aanvoelt als zijde.

Tencel voelt fantastisch aan. De extra zachte en soepele natuurvezel biedt veel voordelen: Tencel voelt zo zacht als zijde, zo koel en plezierig als linnen, zo warm als wol en neemt 150% meer vocht op dan katoen. Bovendien is het zeer sterk en makkelijk te verzorgen. De Tencel vezel heeft een veel gladder en soepeler oppervlak dan katoen en de stof valt bovendien erg mooi. Door zijn gladde oppervlak heeft Tencel een zijdeglans. Tencel houdt je warm in de winter en koel in de zomer.

Tencel ventileert uitstekend, neemt vocht goed op en staat het heel makkelijk weer af (vochttransport), waardoor de producten die er van gemaakt worden snel drogen. Omdat Tencel vocht makkelijk afvoert, voelt het lekker koel aan. Zweet wordt door Tencel vanaf de huid geabsorbeerd, waardoor bacteriën geen kans krijgen om te groeien en je dus frisser blijft ruiken. Volgens onderzoek van de producent – Lenzing in Oostenrijk – gaat bacteriegroei bij Tencel 2000 keer minder snel dan bij synthetische stoffen. Vocht wordt ook goed in de vezel wordt opgenomen zodat bacteriën zich niet thuis voelen in Tencel. Dat maakt het dus heel geschikt voor stoffen die je dicht op je huid draagt. De structuur van de vezel zorgt voor een bijzonder goede vochtregulering en warmteregulering.